Medische Peelings
Chemische peelings voor medisch gebruik zijn zeer effectief. Het aantal benodigde sessies is afhankelijk van de huidindicatie, de behoefte van de cliënt en het type peeling. Voor een snel resultaat is een intensievere peeling aanbevolen, hoewel deze ook het meest agressief is. Wanneer de cliënt liever geen downtime ervaart, is een oppervlakkige peeling een beter alternatief. Hiervoor zijn wel meer sessies nodig om het gewenste resultaat te behalen.
Een oppervlakkige chemische peeling kan de huidtextuur en teint verbeteren en fijne rimpels verminderen. De resultaten zijn in het begin subtiel, maar zullen toenemen met verdere toekomstige behandelingen. Na een oppervlakkige chemische peeling is het belangrijk om blootstelling aan de zon te vermijden tot de huid weer volledig is hersteld.
Bij een medium tot diepe chemische peeling voelt de huid na de behandeling merkbaar gladder aan en is de huid zichtbaar verbeterd. De huid heeft een langer herstelproces waardoor blootstelling aan de zon moet worden vermeden. Om pigmentschade te voorkomen, is het belangrijk om de huid extra goed te beschermen met een hoog spectrum aan SPF tegen schadelijke straling van buitenaf.
Iedere peeling heeft zo zijn eigen werking en kan dus ingezet worden bij iedere huid. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de zogenaamde “monopeels” peelingen met 1 bestandsdeel, of de “cocktailpeels” peelingen met twee of meerdere bestandsdelen.
Wanneer u komt voor een behandeling zullen onze Huidspecialisten uw huid bekijken en beste advies geven dat gepast is bij u en uw wensen!
Indicaties
- Acne(littekens)
- Grove poriën
- Ontstekingen
- Pigmentvlekken
- Zonschade
- Huidveroudering
- Doffe/grauwe huid
- Huidvernieuwing
- Gevoelige huid